Informatie over Najaarscompetitie 2019

De Najaarscompetitie start dit jaar op vrijdag 13 september en loopt tot en met zondag 27 oktober. Anonymus neemt dit jaar deel met 9 teams: 1 op vrijdag, 2 op vrijdagavond, 4 op zaterdag en 2 op zondag. Komende vrijdag(avond) speelt 1 team thuis en ook de teams op zaterdag doen dat. De 2 zondagteams spelen uit. Veel succes, en plezier, allemaal!

Speeldata 2019

De Najaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin september en loopt tot eind oktober. Een overzicht van de speeldata 2019 is te vinden op www.ltcanonymus.nl , onder Competitie/Speeldata..

Verkort & Compact Spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompe-tities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie geldt compact spelen.

Invallen in competitie

Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst of dit mag. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL van jouw tennis-vereniging.

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van jouw vereniging. Check wel eerste de voorwaarden die in het Competitiereglement staan benoemd.

Wedstrijdformulier

In de toekomst zal het wedstrijdformulier volledig worden gedigitaliseerd. Vooruitlopend hierop is het wedstrijdformulier tijdens de Voorjaarscompetitie 2019 vereenvoudigd: het is een versimpeld formulier zonder doordrukvellen. Ook in de Najaarscompetitie 2019 zal dit formulier worden toegepast. Het invoeren van de uitslagen verloopt volledig digitaal via MijnKNLTB. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten voor aanvoerders:

• De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Aangezien we dit jaar overstappen naar de meerjaren KNLTB ledenpas dient de aanvoerder de speelsterktes van zijn eigen team voortaan op te zoeken in het spelersprofiel op MijnKNLTB. Klik voor de belangrijkste wijziging van de meerjaren ledenpas voor deelname aan competitie.
  • De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.
  • De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, voor het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren.
  • Vragen over de Najaarscompetitie? Dan kun je altijd terecht bij de Verenigingscompe-titieleider (VCL) van jouw vereniging (= Ben Molenaar).