Tennis en Coronavirus (update 1)

Zowel in competitie- als toernooiverband dan wel onderling wordt er veel getennist deze weken. Nu het coronavirus ook in Nederland is opgedoken, ontvangt de KNLTB hierover vragen. Lees hier de laatste update.

Competitie en toernooien

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat wij nu alle toernooiorganisaties en tennisverenigingen oproepen om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland.

Dit houdt in dat de volgende evenementen niet doorgaan:

• De (eerste) speeldag van de Rode en Oranje competitie op 22 of  29 maart
  • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie in de regio Zeeland op 28 maart
  • Padel Triple Double Competitie op 29 maart
  • Open Toernooien en Junioren Tour Toernooien

We begrijpen dat dit consequenties heeft voor toernooien en competities, die zullen we in kaart brengen en de komende dagen zoveel mogelijk antwoorden op geven.

De Voorjaarscompetitie gaat vooralsnog door. Het is nog te vroeg om daar wat over te zeggen. De KNLTB volgt hier in het advies van RIVM en NOC*NSF.

Voor vragen omtrent toernooien en competitie  verwijzen we je graag naar de veel gestelde vragen onderaan de pagina. Voor overige vragen kan je mailen met wedstrijdtennis@knltb.nl en juniorentour@knltb.nl.

Verenigingsbijeenkomsten en trainingen

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNLTB. Wat betekent dit?

• Trainingen kunnen gewoon doorgaan, de KNLTB adviseert maximaal 4 spelers per baan toe te laten. Dus 8 spelers op 2 banen met 1 trainer kan ook.
  • Vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden.
  • Zolang openbare plaatsen waar veel mensen samen komen niet worden afgeraden of verboden, kun je leden blijven ontvangen op je club en kan je park en clubhuis open blijven.
  • KNLTB bijeenkomsten en cursussen tot en met 31 maart zijn geannuleerd zijn (VCL- en VTL cursussen, arbitrage cursussen (21 en 28/29 maart, landelijke dagen, PO workshop, testdag (28 maart in Veldhoven), testdag padel (31 maart), kringbijeenkomsten)

Verder verwijzen we voor naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuis blijven, thuiswerken en het bezoeken van evenementen.

Basis hygiëne maatregelen

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

• Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met de landelijke infolijn corona, tel 0800-1351.

De KNLTB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

De KNLTB