Update 3 van KNLTB over Coronavirus & Voorjaarscompetitie

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei 2020.

Voorlopige planning Voorjaarscompetitie 2020

De start is in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1,2,3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld ná speelronde 5,6 en 7. Zodra vanuit RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, informeren wij je hierover.

Kia Tenniskids competitie

Voor de Oranje competitie geldt dat de teams starten op zondag 17 mei. Teams beginnen op deze datum, zoals gepland, aan de tweede periode met speelronde 1,2,3 en 4. Daarna spelen zij nog speelronde 2 en 3 van de eerste periode. De andere twee speeldagen komen te vervallen.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is, of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?

De maatregelen hebben ook gevolgen voor het toernooiseizoen. Alle toernooien tot en met 6 april zijn geannuleerd. Daarnaast heeft het verschuiven van de Voorjaarscompetitie ook effect op toernooien. Normaal gesproken zijn er veel spelers die na de Voorjaarscompetitie toernooien gaan spelen. Mocht het mogelijk zijn om in mei te starten met de competitie dan kan dit consequenties hebben voor de toernooien die in mei en juni georganiseerd worden. Zodra de KNLTB hier een besluit over heeft genomen zullen we je hierover informeren

Groet, KNLTB