KNLTB: open toernooien t/m 2 augustus geannuleerd

Iedereen mag weer de baan op. Dat was goed nieuws. Het kabinet kondigde aan dat buiten sporten ook voor volwassenen van 19 jaar en ouder weer is toegestaan. Jeugd en volwassenen mogen dus weer tennissen en padellen onder bepaalde voorwaarden, in een training of vrij spelen door vooraf een baan te reserveren. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan. Wat betekent dit voor het toernooiseizoen? 

Officiële wedstrijden mogen niet plaatsvinden tot 1 september is de boodschap van het kabinet. Door de grote hoeveelheid verplaatsingen, de toestroom van publiek en de drukte bij deze evenementen kan de verspreiding van het coronavirus weer toenemen. Dat willen we voorkomen, gezondheid staat voorop. 

De KNLTB heeft daarom besloten alle Open Jeugd- en Senioren Toernooien en NRT’s tot en met 2 augustus te annuleren (week 31). De mogelijkheid van de organisatie van toernooien tussen 2 augustus en 1 september houden we nog open.

In de ons omringende landen komt het club overstijgend wedstrijdenspelen namelijk alweer op gang. Bij de richtlijnen vanuit de overheid gaat het over grote wedstrijden met veel publiek en vergunningen.

Als de maatregelen in Nederland ook verder en sneller worden versoepeld, kunnen (aange-paste) toernooien in augustus misschien toch door gaan. We willen verenigingen perspectief bieden om in augustus een toernooi te organiseren. 

Een gemiddeld toernooi heeft 4 tot 6 weken nodig om zich te kunnen voorbereiden. Daarom zullen we uiterlijk half juni een besluit nemen en communiceren over de toernooien na 2 augustus.

KNLTB