Update regels ivm (her)opening kantine

Beste allen, de kantine is per 6 juli weer beperkt open: maandag tot en met donderdagavond van 19:30 tot 22:00 uur voor het vrij tennissen en donderdagochtend voor de koffieochtend. En verder op door de club georganiseerde evenementen.

De KNLTB heeft op haar website tips gepubliceerd over hoe om te gaan met de coronamaatregelen voor de horeca. De tips zijn voor ons niet allemaal uitvoerbaar, maar een aantal kunnen we gebruiken. Hieronder treffen jullie de maatregelen aan waar we rekening mee kunnen houden:

1. Leden nemen zoveel mogelijk plaats op het terras plaats in plaats van binnen in de kantine. We houden bij het plaatsen van stoelen en tafels rekening met de loopruimte, doorgangen van minimaal 1.5 meter en de minimale afstand tot elkaar.
  2. In de kantine zijn alleen zitplaatsen en geen staanplaatsen. Dus ook geen zitplaatsen aan de bar. Er komen geen leden achter de bar.
  3. Het aantal zitplaatsen in de kantine wordt beperkt om te voorkomen dat er te veel leden gelijktijdig in de kantine zitten. We geven daarbij aan waar de leden met voldoende afstand van elkaar kunnen zitten.
  4. Leden die bestellen houden afstand van de bar. Bij de bar zal een plexiglas scherm worden opgehangen op de plek waar kan worden besteld.
  5. Een persoon per tafel doet de bestelling aan de bar.
  6. We hebben geen looproutes, omdat er maar 1 makkelijk af te sluiten deur toegang geeft tot de kantine. Leden die de hal van de kantine (voor gebruik van toilet of kleedkamer) in willen of de kantine zelf, wachten buiten op ruime afstand van de kantinedeur totdat zij de kantine of hal in kunnen om te bestellen. We geven aan waar de leden moeten wachten.
  7. We zorgen voor keukenrollen en spuitflacons met schoonmaakmiddel bij de bar en in de keuken.
  8. De bar, toiletten en keuken worden regelmatig goed schoongemaakt.
  9. We creëeren een aantal vaste plekken waar desinfectiemiddel, doekjes en handschoentjes liggen. En een prullenbak.
  10. We maken een vast punt in de kantine of op het terras waar mensen hun flesjes en glazen na consumptie kunnen weg zetten.
  11. We verkopen zoveel als mogelijk alleen verpakte eet- en drinkwaren. Geen verse waren of frituur.
  12. We spoelen geen glazen, maar zetten deze na gebruik direct in de vaatwasser.
  13. De leden dienen zoveel mogelijk thuis hun waterbidon te vullen.
  14. De leden worden geinformeerd over de instructies die gelden in de kantine en op het terras door instructieformulieren op te hangen en door publicatie op de website.

Ik hoop dat jullie hiermee uit de voeten kunnen. Suggesties zijn welkom. Uiteraard gelden ook nog steeds de 'normale' richtlijnen als handen wassen, niet komen als je verkouden etc bent.

Bestuur ltc Anonymus